Bokeljška noć i u duhu face art-a

  13 September 2018

Tradicionalna kotorska fešta „Bokeljška noć“, u organizaciji JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ i TO Kotor, a pod pokroviteljstvom Opštine Kotor, priredila je nezaboravnu noć svim posjetiocima, koja je po prvi put bila i u duhu face painting-a.

Angažovana na ovoj manifestaciji, svi posjetioci su imali priliku da ispred vrata starog grada na licu mjesta stave novu ili zamijene tradicionalnu masku face painting-a.

Iako nimalo lak posao oslikati lice, uvijek predstavlja posebno zadovoljstvo i izazov. I ovom prilikom koristila sam dermatološki testirane boje na bazi vode, koje su potpuno bezbjedne za oslikavanje kože.

Interesovanje je bilo na značajnom nivou, tako da su mnogobrojne kreacije face art-a krasile tradicionalnu feštu staru dva vijeka, koja je postala dio nematerijalne kulturne baštine Crne Gore.

Vera Marović

Sertifikovani profesionalni šminker od strane škole "Natural Beauty Beograd " i sertifikovani kozmetičar od strane škole za kozmetičare "Backstage". Angažovana na velikim modnim događajima ,kao što su : Kotorska smotra mode , Sense of beauty, Izbor za Miss Europe Continental, i Montenegro fashion week, doprinosi svojim talentom za scensku šminku. Takođe se bavi faceartom pa iza sebe ima izložbe u sklopu kulturne večeri ART-ivizam mladih u Kotoru, i organizacije Green Culture u Ulcinju. Zaljubljenik u život, estetiku, umjetnost i prirodu. Veliki audiofil, filmovil, a u slobodno vrijeme voli da putuje, ispija kafu i uživa u društvu najbližih osoba uz gramofonske ploče. Najbolje je opisuje citat "Ja nisam nešto posebno talentovan. Samo sam strastveno radoznao." - Albert Ajnštajn
 

598 comments

Login to post comments

Popularno

Najnovije

Newsletter

Tag Cloud