Drustvo

Crna Gora može da se pohvali inovacijom Proventum koja stoji rame uz rame sa najvećim svjetskim dostignućima u oblasti digitalnih servisa.

"Tačke se ne mogu povezati gledajući unapred, one se mogu povezati samo gledajući unazad. Zato, da bi se tačke u vašoj budućnosti na neki način povezale – potrebno je vjere." Stive Jobs

Majčinstvo je konstantna borba između želje da ostanu tako mali i užitka dok ih posmatramo kako rastu.

Kalendar polako odbacuje listove sa sebe i dani se nižu jedan za drugim prerastajući u sedmice i mjesece. Posle zime i praznika, svih slavlja kojima smo imali priliku da prisustvujemo povratak na posao nam rijetko kada pada lagano i bezbrižno, kao i navijanje alarma, ustajanje, povratak radnim navikama i svakodnevnim obavezama i nekako sa prvim sunčanim danima odmor postaje glavna misao i tema  o kojoj sanjarimo i na javi i u snu. Gde poći na odmor, sa kim, šta poneti? Koliko nam je para potrebno za odmor iz snova? Šta spakovati, a čega se odreći ( nekako nam je dok pakujemo kofer sve potrebno i jako bitno sve dok ne krenemo). Spisak potrebnih stvari i pitanja postaje sve duži, zato ipak kao najvažnije pitanje izdvajam izbor same destinacije. Gde otići?

Vodila sam borbu sa problemima mentalnog zdravlja prije četiri godine, što je uzrokovano mobingom i stresom na poslu.

Kao osoba sa stečenim invaliditetom, u jednom trenutku u mom životu sam prošla kroz dugu psihološku terapiju koja je bila dio moje rehabilitacije, nakon što sam preživjela dva jaka izliva krvi na mozak. To iskustvo me je učinilo jako sposobnom da se odupire mnogim predstojećim lošim iskustvima, kao što su rad za lošeg poslodavca i neka zdravstvena pitanja koja su uzrokovana ovim problemom. Kada sam prihvatila taj posao, zarada nije bila zadovoljavajuća, ali sam se stvarno radovala novom radnom iskustvu i nadala se da će se poboljšati finansijska situacija te organizacije, što mi je obećano tokom prvog intervjua. I, što je najvažnije, imala sam osjećaj da sam u bezbjednom okruženju, jer je to organizacija koja zastupa osobe sa invaliditetom, na čelu sa njima.

Popularno

Najnovije

Newsletter

Tag Cloud