Marijeta Mojašević

Marijeta Mojašević

Socijalna radnica po profesiji, trenutno zanimanje usmjereno na rad sa mladima. Razbijanje stereotipa i predrasuda o osobama sa invaliditetom je rad koji je obavezan i drustveno korisno iz više razloga, a najbitniji je da pomogne mladima da vide svijet iz druge perspektive.

Većinu svog radnog iskustva socijalne radnice stekla sam u radu sa mladim ljudima, a takođe sam i osoba sa stečenim invaliditetom. Ova iskustva mi daju poziciju iz koje mogu da podijelim uvid u stanje socijalnih prava mladih sa invaliditetom, posebno u pogledu seksualnosti i invaliditeta.

"Tačke se ne mogu povezati gledajući unapred, one se mogu povezati samo gledajući unazad. Zato, da bi se tačke u vašoj budućnosti na neki način povezale – potrebno je vjere." Stive Jobs

Vodila sam borbu sa problemima mentalnog zdravlja prije četiri godine, što je uzrokovano mobingom i stresom na poslu.

Kao osoba sa stečenim invaliditetom, u jednom trenutku u mom životu sam prošla kroz dugu psihološku terapiju koja je bila dio moje rehabilitacije, nakon što sam preživjela dva jaka izliva krvi na mozak. To iskustvo me je učinilo jako sposobnom da se odupire mnogim predstojećim lošim iskustvima, kao što su rad za lošeg poslodavca i neka zdravstvena pitanja koja su uzrokovana ovim problemom. Kada sam prihvatila taj posao, zarada nije bila zadovoljavajuća, ali sam se stvarno radovala novom radnom iskustvu i nadala se da će se poboljšati finansijska situacija te organizacije, što mi je obećano tokom prvog intervjua. I, što je najvažnije, imala sam osjećaj da sam u bezbjednom okruženju, jer je to organizacija koja zastupa osobe sa invaliditetom, na čelu sa njima.

"Gdje god da mase idu, idi u suprotnom pravcu." Bukovski

Oblačim svoj crveni kaput i odlazim u moju ispovjedaonicu tajni. Njena crvena sjediša, crveni tepisi i zavjese bude u meni znatiželju i pružaju mir. Ljubav prema pozorištu se, zapravo, rodila u periodu dok sam studirala. Prije svakog testa ili ispita, ma koliko da je bio bitan, išla bih da gledam predstavu, ukoliko se igrala. To me je opuštalo i pomagalo mi da „saberem misli“. Zapravo je teatar bio mjesto za preslišavanje i razbijanje treme koja tek slijedi.

Popularno

Pretraga

Newsletter

Društvene mreže

Follow Us

Najnovije