Otvorena izložba slika slikarke Milke Vujović

  Ju Muzeji i galerije Podgorice 04 April 2019

U JU Muzeji i galerije Podgorice, u prepunom ambijentu ustanove, otvorena je  izložba slika i grafika akademske slikarke Milke Vujović. Mr Milka Vujović se podgoričkoj likovnoj publici predstavila slikama i grafikama iz različitih perioda njenog tridesetogodišnjeg stvaralaštva iz perioda od 1989-2019.godine. Izložba će biti otvorena za posjetioce do 20.aprila.

Mnogobrojnoj publici se obratio Sead Đokaj, direktor JU Muzeji i galerije Podgorice koji je izrazio veliko zadovoljstvo, kako lično tako i profesionalno povodom otvaranja izložbe uvažene umjetnice i istakao: “ Milka Vujović virtuozno stavlja ženu, odnosno ženski akt u prvi plan, vjerovatno i sama svjesna činjenice da je upravo žena oduvijek bila inspiracija mnogih slikara, pjesnika, pa i svakog čovjeka vjerovatno. Na Milkinim radovima dominira žena, na različite načine, kao krhka i nježna, jaka i dominantna, mistična i tajanstvena, a sve to sa ciljem shvatanja njene suštine, izražene kroz senzualnost, kompleksnost, erotičnost koju svaka žena nosi ponaosob, na jedinstven i individualan način.”

 Izložbu je otvorila Sekretarka za kulturu i sport, g-đa Ana Medigović koja je istakla : “Sekretarijat pruža disperzivnu podršku razvoju kulture i zajednici i širi misiju o potrebi shvatanja bezgraničnih svjetova kulture kao postamenata civilizacijskih vrijednosti 21.vijeka. Prilika je da apostrofiram produktivnu saradnju sa JU Muzeji i galerije Podgorice, sa kojom zajedno prezentujemo umjetničko stvaralaštvo istaknutih pojedinaca, a planiramo nove projekte u ovoj oblasti ubuduće. Nastojaćemo da u narednom periodu organizujemo jos značajnih izložbi i na taj način obezbijedimo kulturnoj javnosti da se upozna sa djelima domaće i svjetske umjetničke scene.”

Uvažena likovna umjetnica, mr Milka Vujović je pozdravila publiku i iskazala posebno zadovoljstvo i čast povodom organizovanja izložbe u JU Muzeji i galerije Podgorice i izrazila posebnu zahvalnost direktoru Seadu Đokaju.

Mr Milka Vujović je rođena je 1965.godine u Podgorici, a već dugi niz godina živi i stvara u Beogradu. Završila je Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu, gde je kasnije i magistrirala na odsjeku grafike. Pored toga što se aktivno bavi slikarstvom i grafikom, zaposlena je na FPU u svojstvu redovnog profesora. Član je ULUS-a od 2006. godine. Imala je više samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu, učesnica je brojnih kolektivnih izložbi, a iza nje su značajne nagrade.

Login to post comments

Popularno

Najnovije

Newsletter

Tag Cloud