Manikir kod kuće

  25 April 2020

Savršeno sređeni i nalakirani nokti u nekoliko koraka uz essence!

Sve žene vole imati lijepe i negovane nokte, no u ovom trenutku je odlazak na manikir nemoguć, pa nam ne preostaje ništa drugo, nego manikir uraditi kod kuće. Osim što ćete nokte i ruke učiniti ljepšima, manikir će vas umiriti i relaksirati.

Prije nego krenete s manikirom, morate dobro oprati ruke i nokte. Prostor ispod noktiju može biti nagomilan različitim baterijama i klicama. Ruke operite blagim sapunom i četkicom. Turpijom oblikujte nokte prema vlastitoj želji. Idealna dužina bi bila do vrhova vaših prstiju. U svom asortimanu essence nudi više različitih vrsti turpija. Izaberite onu koja najbolje odgovara vašim potrebama. Turpijajte samo u jednom smjeru, i to tako da prelazite tri puta u jednom, a tri puta u drugom. Turpijanje napred – nazad po noktu će izazvati krhkost i listanje.

Pružite noktima i zanokticama intenzivnu njegu s uljem za oporavak noktiju. S ovim uljem lomljivi nokti su stvar prošlosti. Bogato ulje intenzivno njeguje i štiti nokte i zanoktice, pa čini da ponovno izgledaju zdravo. Ovaj korak će pomoći u zdravlju i rastu v aših noktiju i estetskom izgledu.

Svaki dobar manikir uključuje i brigu za zanoktice. Eraser za uklanjanje zanoktica ovo radi u sekundi! Nakon kratkog vremena nanošenja, zanoktica omekšava, a integrisani potiskivač kutikule jednostavno uklanja suvišnu kožu. To teško može biti brže ili lakše.

Za ljubiteljke lakova za nokte u boji! Active whitener bazni lak idealna je podloga za manikir, koja štiti nokte od promjene boje zbog laka u boji. Takođe, vidljivo posvetljuje nokte i štiti ih od promjene boje, posebno od tamnih nijansi. Sadrži ekstrakt limuna.

Nakon što se bazni lak dobro osušio, nanesite lak za nokte u boji. Pronađite inspiraciju u bogatam izboru nijansi shine last & go! gel lakova za nokte. Za nokte iz snova i bez kompromisa! Formula s gel-efektom je trajna, ima intenzivne boje i fantastičan sjaj. Lakovi za nokte s gel-shine završnicom dostupni su u mnogim nijansama i s njima možete stvoriti vlastiti, cool izgled inspirisan najnovijim trendovima u uređivanju noktiju. Najlakši način za dobro nanošenje laka su ravni potezi od korijena do kraja nokta bez previše ponovnih prelaza.

 

 

Zabrljali ste sa lakom za nokte? Ne brinite, sve je u redu! Korektor olovka vam pomaže da ispravite male greške. Isto tako, super je praktična kada ste na odmoru, jer dolazi sa tri zamjenska vrha. 

 

 

Kako bi se vaš lak brže osušio nanesite express kapi za brzo sušenje laka i vaš  lak će se osušiti za 60 sekundi! Zahvaljujući čepu u obliku kapaljke možete nanositi kap po kap. I najbolja stvar: vaši nokti i  kutikula su dodatno njegovani sa vitaminom E i bademovim uljem za ekstra sjaj u isto vrijeme.

 

Za kraj, kako biste učvrstili lak za nokte, nanesite ultra gloss topcoat za nokte. On će vašim noktima i boji koju ste nanijeli dati dodatni sjaj i produžiti trajanje cijelog manikira.

Kana Tomašević

Rođenjem i srcem Crnogorka, stilom Italijanka. Jedinstvena, smjela i van okvira. Uspješno balansiram između dva zaista različita posla: finansija i mode, koju vidim kao igru bez granica u kojoj je jedino pravilo biti originalan.Od svog rođenja i prvih koraka, trudila sam se da budem drugačija, svoja. To nekako i ide uz mene i neobično ime koje nosim, a koje sam dobila po svojoj prababi Ikani. Ikana je bila posebna žena, vlasnica prve cetinjske kafane, žena koja je u to vrijeme bila inovator i svjedok da žena može uspjeti u poslu koji je u startu definisan kao „muški“. Kao ona nekad, tako se ja danas trudim da budem samostalna i uspješna žena, koja zna što hoće i vrijedno radi na svom cilju.

Login to post comments

Popularno

Pretraga

Newsletter

Društvene mreže

Follow Us

Najnovije