Novogodišnji make up

  09 December 2018

Kako nam stižu praznici, tako kreću i pripreme za najljuđu noć i doček Nove godine. Svaka žena želi da izgleda posebno pa za tu priliku bira najbolji stajling, frizuru, i neizostavan dio - specijalan makeup.

Ne postoji pravilo kako treba da izgleda novogodišnja šminka pa imamo priliku i da budemo kreativne i da sijamo više nego inače. Kad kažem sijamo mislim na više glitter sjenki nego inače. Bilo da ste te noći u nekom restoranu, gradskom trgu ili u svom domu potrudite se da budete lijepe i našminkane. Moj savjet je svakako da naglasite oči jer praznici sa sobom nose i punu trpezu hrane i pića pa šminka na usnama i ne mora biti prenaglašena.

Ukoliko ste ljubitelj jake šminke na usnama tu je onda svakako odlično rješenje sa matt proizvodima sa kojima možete biti sigurni da će šminka trajati cijelo veče. Najčešće možemo primijetiti crveni ruž koji se i najbolje uklapa u praznične dane. Moram naglasiti da crveni ruž ne stoji baš svima i da ruževe trebamo birati prema obliku svojih usana kao i prema zubima. Crvena boja je sama po sebi upaljiva i ukoliko nemate pune usne ili lijepe zube crveni karmin nije za vas. Tu su nude nijanse koje predivno stoji svim oblicima usana, diskretne su i usne izgledaju nježne, ženstvene i uklapaju se uz svaki makeup.

Za oči već možemo pustiti mašti na volju, igrati se sa bojama jer za praznike ne postoji previše šminke. Moj savjet su naravno naglašene oči uz glitter sjenke i vještačke trepavice, lajner koji se stavlja prema obliku oka, maskara , izdefinisane obrve. Odabir sjenke može biti prema stajlingu a ukoliko ne želite da vam stajling uslovljava šminku , možete odabrati neki dramatičan izgled i uraditi crni smokey eye. Vještačke trepavice će upotpuniti vašu šminku i pojačati efektniji izgled koji želite da postignete. Ako ne volite jaku šminku ili šljokice svakako da možete uraditi svakodnevni makeup s kojim se osjećate najprijatnije. A ukoliko želite da ostavite utisak šljokice, blago konturisano lice i ruž po želji.

Vera Marović

Sertifikovani profesionalni šminker od strane škole "Natural Beauty Beograd " i sertifikovani kozmetičar od strane škole za kozmetičare "Backstage". Angažovana na velikim modnim događajima ,kao što su : Kotorska smotra mode , Sense of beauty, Izbor za Miss Europe Continental, i Montenegro fashion week, doprinosi svojim talentom za scensku šminku. Takođe se bavi faceartom pa iza sebe ima izložbe u sklopu kulturne večeri ART-ivizam mladih u Kotoru, i organizacije Green Culture u Ulcinju. Zaljubljenik u život, estetiku, umjetnost i prirodu. Veliki audiofil, filmovil, a u slobodno vrijeme voli da putuje, ispija kafu i uživa u društvu najbližih osoba uz gramofonske ploče. Najbolje je opisuje citat "Ja nisam nešto posebno talentovan. Samo sam strastveno radoznao." - Albert Ajnštajn
 
Login to post comments

Popularno

Najnovije

Newsletter

Tag Cloud