Moda 2019. u gradu svjetlosti

  06 February 2019

Prisjećam se   kolekcije "Haute Couture" 2019 Proljeće/Ljeto, i dalje ne znam što su mislili ljudi da će revija biti jer spektakl definitivno nije bilo. Osim kolekcije velikog Elie Saaba, svaka revija bila je tipična i bez sjaja. Balmain je razočarao, sa izgledom kao duh Kaspera iz crtanih filmova i definitivno nije obožavateljima ispunio očekivanja; sa čudnim okruglim oblinama oko struka (nije kriva manekenka) i maska kao iskusni pčelari, samo mi je na pamet pao drug koji je rekao "Ne znam koji duvan ti pusis?"

Na reviji bio je i Zuhair Murad jedan od moji omiljenih modnih kreatora, ali nazalost nije dobio pažnju koju zapravo zasluzuje. Implementacija svijetlo roze boje i plave koralne haljine nisu bas impresionirale i ostavili dobar utisak, ali je imao haljine koje je usavršio i napravio svojim stilom, i tako definisao svoj brend i ime.

Valentino je bio sve ono neočekivano, ili kako kazemo "Ne Daj Boze" Razočarao je na pisti posle dugo očekivanog spektakla koje se uvjek očekuje od Valentina. Nisam vjerovao da kreativnost ima limita, ali upoređujuci ovu Valentinovu kolekciju sa kolekcijom iz 2014. ubjedljivo tu moja misao je upravo istinita. Haljine Sarene i boja duge ne pripadaju na ženskom tijelu. Žene izglaedaju kao "skitlsi" to nenamjerno nadam se da ce se osvrnuti Valentino na ove haljine i  uvidjeti da ne predstavlja to što misli.

Elie Saab je bio savrsen! Držao se svoji poznatih kvaliteta elegancije, pokazao nam materijale na haljinama koja bi svaka manekenka volela reklamirat, i uspio je odrzati svoju reputaciju za razliku od drugih. Imao je par haljina u kolekciji koje su zasluzile kritike, ali nisu do mjere u kojim su ostali kreatori.

Haljina koja je ukrala šou; nosila je Spanska boginja Blanca Padilla. Njena kratka crvena suknja sa asocijacijom na ruže sa baste iz raja nije se mogla nagledati. I da zaključim Salut Elie Saab kralj ove sezonske revije.

Ibrahim Vukelj

Rođen i odrastao u NY SAD. Diplomirao muzičku video produkciju i filmografiju na New York film Academy. Član nacionalne modne komore Crne Gore.

Učestvovao na NYFW i MNEFW.

Login to post comments

Popularno

Pretraga

Newsletter

Društvene mreže

Follow Us

Najnovije