Moda faraona

  03 March 2019

Kairo, Egipat - Imam elzanom zove vjernike na molitvu. Zora sviće dižući se u poljubac prelijepog neba na kojom se izrazava ljubav. Izmedju pogleda vječne straze, piramide će opet oduševiti novu generaciju posjetilaca kao sta su vjekovima prije. U Parizu jos jedno takozvano čudo priprema sezonsku procesiju kroz ravnodnevnicu koja je Balmainska Ready to wear kolekcija.

Oblačenjem obilja intrikatnog sivena pleksiglas narezke obliranje u sličnost nebeske zvijezde koje uveče gledamo kako sijaju. Predivna litografska faca faraona Ramesesa u različitim bojama vezana u zirkoniju sa gumenom žicom spojenom sa bijelo/crnom PVC ističu se ove najinovativnije  četiri haljine od ukupno 89 iz  kolekcije  2019 RTW sezone. Enigmatične kao legendarne sakrivene emerald table Egipskog Boga Thotha.

Tekst piramide u boucle su dokaz imperijske  jačine u  svakom smislu ovog modnog giganta, kao i vječnost njegovog brenda.

Ibrahim Vukelj

Rođen i odrastao u NY SAD. Diplomirao muzičku video produkciju i filmografiju na New York film Academy. Član nacionalne modne komore Crne Gore.

Učestvovao na NYFW i MNEFW.

Login to post comments

Popularno

Pretraga

Newsletter

Društvene mreže

Follow Us

Najnovije