Kako zategnuti i podići zadnjicu? 

  20 October 2018

Ovo je pitanje koje ćete čuti od skoro svake pripadnice ljepšeg pola, bez obzira na godine. Ako može – bez mnogo truda i preko noci. E pa, ne može. Potrebno je malo odricanja i mnogo upornosti. Ali, vrijedi.  

1. Dođite na program  Full Body Workout. Jedna od osnovnih stvari za oblikovanje zadnjice je trening, odnosno skup vježbi niskog i visokog intenziteta koje uključuju zadnjicu i noge. Iz mog iskustva u ovoj oblasti, najbolji efekti se dobijaju kombinacijom vježbi snage (čučanj i razne vrste iskoraka), aerobnih vježbi (trčanje, brzi hod) i raznih vježbica iz partera sa većim brojem ponavljanja.

2. Zašto mi je gluteus isti, a treniram? Ovo je često pitanje iz svakodnevnice. Odgovor se krije u ishrani. Nemojte gladovati, jedite više puta dnevno, ali korisne namirnice. Korigujte ishranu, unosite više proteina (jaja, meso, pečurke) i vlakana (povrće) , a izbacite šećere (sokovi, slatkiši, brza hrana).Time ćete smanjiti pojavu celulita, a istovremeno pravilno hraniti mišić koji tako dobija na volumenu.

3. Pokušajte da se, i van treninga, što više krećete. Većina nas koristi “pametne" telefone sa pedometrom - probajte da ostvarite cilj od 10 hiljada koraka svakodnevno.

4. Jedna od definitivno najkorisnijih vježbi za oblikovanje zadnjice je penjanje uz stepenice. Drage dame, zaboravite na lift, dajte šansu stepenicama i za nekoliko mjeseci bićete oduševljene rezultatima.  5. Budite uporne i istrajne, ne nalazite izgovore i vjerujte u svoj trud.

Verica Vujisić

Personalni i grupni fitnes trener.

Karijeru fitnes trenera započela je nakon desetogodišnjeg rada u medijima. Biti fitnes  trener za nju znači dijeliti i pomagati, uživati u vježbanju. Akcenat stavlja na pravilno izvođenje svake vježbe, funkcionalnost, mobilnost, pravilno disanje, izdržljivost. Vjeruje u zdravlje, snagu, nadmašivanje sebe, pomjeranje  granica. Autor je grupnog treninga Full Body Workout, prilagođenog početnicima, naprednim vježbačima kao i profesionalnim sportistima. Specijalnost joj je rad za ženama, brzo oblikovanje tijela i gubljenje kilograma.

Login to post comments

Popularno

Pretraga

Newsletter

Društvene mreže

Follow Us

Najnovije