Moderne kućice za šume

  Peter Pichler Architecture 12 March 2019

Milanski arhitektonski studio  "Peter Pichler Architecture" nedavno je objavio koncept  kućica sa oštim krovovima i pocrnjelog drveta koji su posebno dizajnirali  za planinske šume u Dolomitima sjeverne Italije.

Arhitekte  Piter Pichlerom i Silvan Ordinas, dizajnirali su  strukture kućice na drvetu da služe kao hotelske sobe, nudeći turistima priliku da se povežu sa prirodom. "Projekat je zamišljen kao"usporeni" oblik turizma, gdje priroda i integracija arhitekture unutar nje imaju primarnu ulogu", izjavili su.

"Vjerujemo da je budućnost turizma zasnovana na odnosu ljudskog bića sa prirodom. Dobro integrisana, održiva arhitektura može pojačati ovaj odnos, ništa drugo nije potrebno". U unutrašnjosti, planirano  je da se obloži sa neobrađenom jelovim drvetom  kako bi stvorili toplu unutrašnjost koja je u kontrastu sa fasadama.

Kuće na drvetu će se prostirati između 35 i 45 kvadratnih metara površine, ali svaka će biti sa  istim strmim krovom i bazom, namjenjenim da oponaša  oblik okolnih stabala jele i ariša. Konstrukcije će biti izgrađene gotovo isključivo od lokalnog lišća i jelovog drveta, dok će obloga biti crno obojena kako bi se uklopila u okolinu. Svaki od njih će ležati na malim betonskim temeljima, uz dodatnu strukturnu podršku koju pružaju strukturni stakleni zidovi.

Donji nivo će sadržati prostor za čitanje i dnevni boravak, zajedno sa kupatilom i otvorenim stepenicama koje vode do gornjeg nivoa. Na spratu će biti  prostor za spavanje, sa krevetima orijentisanim prema planini. Tu će biti i drugo malo kupatilo smješteno na poleđini konstrukcije.

Login to post comments

Popularno

Pretraga

Newsletter

Društvene mreže

Follow Us

Najnovije