Stan i galerija

  N.V.T. Foto Amit Geron 28 March 2019

Izraelski arhitekta Raz Melamed je dizajnirao "A3", apartman za klijente koji rade kao umjetnički kustosi.

Budući da je stan u Tel Avivu u isto vrijeme prijatan dom i umjetnička galerija, obogaćen je sunčevom svetlošću i prirodnim materijalima u bež tonovima za udoban svakodnevni život. Dizajner se prvo osvrnuo na potrebu svojih klijenta da ugoste prijatelje. Pozicionirao je glavnu spavaću sobu blizu kupatila u rasadniku razbijajući zidove i postavljajući staklenu pregradu. Po potrebi zid  između toaleta i kupatila se otvara ili zatvara, nudeći elegantno rješenje za goste.

Ulaz u stan je sivo-bela kombinacija poda od smole, koja izgleda kao gips, kreirajući neutralnu bazu koja ne zasjenjuje dizajn. Trpezarija je odvojena od dnevne sobe stubom i smještena je između dva staklena zida, stvarajući osjećaj stajanja napolju uprkos tome što je unutra, tako da klijenti mogu da imaju miran privatni prostor.

Tu se nalazi bijeli sto i prozirne plastične stolice brenda Kartell, dok se pored  trpezarije nalazi kuhinja u kojoj centralno ostrvo (koje je dizajnirao Lando) izgleda kao umjetničko djelo. Ostatak kuhinje je diskretan i skroman stavljajući fantastično ostrvo u centar pažnje.

 

 

Login to post comments

Popularno

Pretraga

Newsletter

Društvene mreže

Follow Us

Najnovije