Revolucionarna kinetička vrata

  02 September 2018

Austrijski umjetnik Klemens Toggler donosi  inovativnost u dizajnu vrata.  Samo blagim guranjem možete otvoriti ili zatvoriti kinetička vrara, a pri tom ne zauzimate dodatni prostor kao pri otvaranju standardnih vrata.

 

Umjesto jednog panela pričvršćenog za okvir sa dvije šarke, Togller koristi četiri  trouglasta panela koji se rotiraju i vraćaju u prvobitno stanje formirajući pravougaonik, to jest standardni izgled vrata. Ovo ujedno predstavlja i njegov najnoviji dizajn.

Togglerov  prvobitni dizajn bio je baziran na dva kvadratna panela koji su bili pričvršćeni šipkama koje su omogućavale nesmetano rotiratinje.

Trenutno,  izradu kinetičkih vrata radi ručno  u svom studiju, prema želji i  specifikacijama kupca, pa su ista napravljena od različitih materijala kao što su staklo, drvo i metal.

U budućnosti planira da komercijalizije svoja vrata, što bi značajno ubrzalo proizvodnju, a samim tim ovaj revolucionarni dizajn bio bi dostupan svima.

 

 

 

 

 

 

Tijana Lopićić

Svuda je i nigdje, jedinstven spoj nespojivog kroz dijametralne oblasti, gdje sa lakoćom spaja strogu poslovnost kroz ekonomiju i informacione tehnologije sa raspuštenom  kreativnošću kroz pisanje poezije i proze.

Osnivač i izvršni direktor marketing agencije i magazina "KREACIJA".

9302 comments

Login to post comments

Popularno

Pretraga

Newsletter

Društvene mreže

Follow Us

Najnovije