"Božje" sluge SPC uništavaju Crnu Goru

  08 November 2020

U Crnoj Gori se često govorilo da trebamo da biramo manje zlo od dva zla. Sa promjenom vlasti građani Crne Gore jasnije nego ikada mogu vidjeti da nam se nadvilo ono najveće zlo, gdje "Božje" sluge Srpske pravoslavne crkve ne poznaju  granice.

Dok dobijamo "Božiju"  vladu sa 12 "apostola", URA koja je i presudo uticala na promjenu nesvjesno nam je  posijala daleko veće zlo od onog ekonomskog što smo imali.

Istrojiski gledano,  izvršenom okupacijom 1918. godine na jedan nezakonit način su ukunuli autokefalnost Crnogorske pravosle crkve sa potpisom samo  tri od osam  članova Svetog Sinoda. Oduzeli, ili da upotrijebim adekvatniju riječ, ukrali su nam sve hramove i crkve koje si gradili naši preci, a koji su pripadali državi, što neosporno potvrđuje  Opšti imovinski zakonik iz 1888. godine. Međutim, tu se ne zaustavljaju.  Njihovim agresivim  višedecenijskim djelovanjem 'ispirali' su  mozak slijepim vjenicima, da su bezglavi litijama branili naše crkve i manistire od nas samih. Možda bi bilo bolje i da su se  zapitali gdje i u koje svrhe šalju novac od onog što su vaši preci gradili, jer im je to zajednička osobina sa prethodnom vlašću.

Srpska pravoslavna crkva kao jedna ekstremno nacionalistička i politička organizacija prividno prikrivena  iza vjere, čiji su se najistaknutiji nedostojni pojedinci usudili  da proklinju Crnogorce i naše potomke, da nas nazivaju kopiladima, volovima... šireći kontinuirane govore mržnje i ističući podjele, nespojiva je  i nikada ne može biti dio hrišćanstva.

Sada osiljeni krenuli su i korak dalje , pa su  oskrnavili  i  oštetili grobnicu mitropolita Arsenija Plamenca, drugog poglavara od 1766. obnovljene autokefalne Crnogorske pravoslavne crkve. A moje pitanje je: "Dokle?! Dokle mislite da ćemo da ćutimo i trpimo nepravdu?!"

Probudimo se Crnogorci i ojačajmo našu obnovljenu Crnogorsku pravoslovnu crkvu. jer su oni jako dobro znali šta su kao stub naše države trebali da unište, a prethodna vlast ju je dugodišnje  zanemarivala pri tom dajući  najveće donacije za izgradnju srpskih hramova i crkvi.

Građani Crne Gore moramo zaustaviti ovo prije nego što dođe vrijeme žetve, jer ni za nas kao ni za braću i sestre drugih vjeroispovijesti neće ovdje biti mjesta. Za kraj poslanica Svetog Petara Cetinjskog koji je predvidjeo ono što nas je snašlo.

 

"O Crnogorci!
O Crnogorci!
 
Tako vi svega što vi je najmilije
Tako vi ovoga i onoga svijeta
Tako vi duše i obraza
Tako vi jučerašnjice i śutrašnjice
Tako vi dana današnjega.
 
Tako vi vaše djece
Tako vi neba i mora na njinim rukama
Tako vi dana na njinome licu
Tako vi sunca u njinome glasu.
 
Ne budite tudja metla i lopata
Ne lizite tudje šake
Ne obijajte tudje pragove
Ne dajte se varati
Ne dajte se kupovati
Ne budite tudja sreća
Vrćite se sebi i svome.
 
Tako vi ljeba i vode
Tako se lako sa dušom rastajali
Tako vi zemlje u koju ćete.
Ne rezite jedan na drugoga
Ne pijte krv jedan drugome
Ne kopajte jamu jedan drugom
Ne radite za svoju pogibiju.
 
E vi sve ponesoše
E vi mozak popiše
E vi strv poginu
E ve iskopaše iz amina
Da vi nema ni imena ni pomena.
 
Pod svoje nebo
Na okup oko svojega sunca.
 
O Crnogorci!
O Crnogorci!"
 
Tijana Lopićić

Svuda je i nigdje, jedinstven spoj nespojivog kroz dijametralne oblasti, gdje sa lakoćom spaja strogu poslovnost kroz ekonomiju i informacione tehnologije sa raspuštenom  kreativnošću kroz pisanje poezije i proze.

Osnivač i izvršni direktor marketing agencije i magazina "KREACIJA".

Login to post comments

Popularno

Pretraga

Newsletter

Društvene mreže

Follow Us

Najnovije