SAOPŠTENJE PRAVOSLAVNE OMLADINE CETINJE

  Pravoslavna Omladina Cetinje 08 November 2020

PRENOSIMO SAOPŠTENJE PRAVOSLAVNE OMLADINE CETINJE, U CIJELOSTI.
 
Shodno vandalskom činu svještenika i monahinja takozvane Mitropolije SPC, skrnavljenja groba Blaženopočivšeg Mitropolita Arsenija(Plamenca)

Donosimo sledeće saopštenje
 
Kako kaže naš narod, na mladima Svijet ostaje, a gledajući postupke ovih ljudi koji se skrivaju iza svješteničke i monaške rize, smatramo da nam neće imati što ostati, ili će to pak biti devastirano i većina relikvija otuđena.
Ovo govorimo ne iz koristoljublja, već iz ljubavi prema onome što su naši preci životima branili i  iz ljubavi prema njihovoj žrtvi. Znajući da nijesu mnogih dana jeli, ali su gradili crkve i manastire, ne sigurno da bi ih neko danas devastirao i njihove kosti remetio.
Podsjećamo da je pomenuta organizacija "branila Svetinje" od onoga ko jedini polaže autonomno pravo na svojinu, a to je Država, samo iz tog razloga da bi sa istima mogla da manipuliše i radi upravo ovakve stvari. Zato sada je jasno od koga treba braniti Svetinje su upravo oni.
Jučerašnja situacija u Brčelima je samo pokazatelj na što su sve spremni, ali i što tek možemo očekivati.
Ako su u stanju da oskrnave grob jednog od Mitropolita i gospodara Crne Gore, zaista smo zabrinuti što se može desiti sa Svetim moštima naših Svetitelja i Relikvijama sa kojima trebutno raspolažu.
Očigledno je da se Boga i vjere koju propovijedaju ne boje, kao ni onoga što će za njih reći istorija.
Zato bez uzmicanja podržavamo stanovnike sela koji su se okupili da iskažu zgrožavanje i ovim putem im želimo da istraju i da sačuvaju svoje Svetinje od jedinog i pravog uzurpatora.
Sada moramo biti svjesni da smo mi ti koji moraju da brane Svetinje od njihovih "branitelja i zaštitnika"!

Login to post comments

Popularno

Pretraga

Newsletter

Društvene mreže

Follow Us

Najnovije