Pozorište

Premijerno prikazivanje pozorišne predstave "Lasice"  na YouTube kanalu Ministarstva kulture.

U srijedu 27. marta u Crnogorskom narodnom pozorištu biće obilježen Svjetski dan pozorišta.

Na Velikoj sceni CNP-a u 20 sati biće izvedena predstava “Čekajući Godoa” Semjuela Beketa u režiji Dijega de Breje. Prije izvođenja predstave će glumica Jelena Nenezić Rakočević pročitati poruku koju je ove godine napisao Karlos Seldran, režiser, dramski pisac i pozorišni pedagog sa Kube.

U subotu 23.  februara na Velikoj sceni jubilarno je  50. put  izvedena predstava “Očevi su grad(ili)”, autorski projekat Borisa Liješevića.

Šestu godinu za redom, Crnogorsko narodno pozorište je pripremilo veliku akciju za sve ljubitelje pozorišta "Dvoje kao jedno – zaljubite se u pozorište", koja podrazumijeva popust od 50% na ulaznice za sve programe u produkciji CNP-a izuzev premijera. Akcija će trajati tokom februara i marta.

Oblačim svoj crveni kaput i odlazim u moju ispovjedaonicu tajni. Njena crvena sjediša, crveni tepisi i zavjese bude u meni znatiželju i pružaju mir. Ljubav prema pozorištu se, zapravo, rodila u periodu dok sam studirala. Prije svakog testa ili ispita, ma koliko da je bio bitan, išla bih da gledam predstavu, ukoliko se igrala. To me je opuštalo i pomagalo mi da „saberem misli“. Zapravo je teatar bio mjesto za preslišavanje i razbijanje treme koja tek slijedi.

Popularno

Pretraga

Newsletter

Društvene mreže

Follow Us

Najnovije