Psihologija

Prekid komunikacije koji traje danima, pa i nedeljama, nije lijepo, ali ni agresivno ponašanje, već vid emocionalne iznude, koji ima za cilj da se odnos nastavi, ali po volji osobe koja ignoriše partnera.

Oni koji spavaju manje od sedam sati izlažu se riziku da dobiju dijabetes ili bolesti srca, ali ima i onih koji se hvale kratkim snom, jer na dugi noćni odmor gledaju kao na pasivnost i lijenost.

Situacija u kojoj zbog zaštite od infekcije novim virusom korona moramo da se izolujemo, samoizolujemo ili jednostavno da budemo u karantinu jeste frustracijska situacija. Kada nam je ograničeno kretanje ili smo ga sami sebi ograničili, ne možemo da ispunjavamo ono što želimo, javlja se osjećanje frustracije, osujećenja ili nezadovoljstva. Poznato je da se ljudi razlikuju po tome kako podnose osujećenje ili, kako se to stručno kaže, tolerišu frustraciju.

Konflikti su svakodnevno prisutni u međuljudskoj komunikaciji, bilo da se ona odvija na radnom mjestu, bilo u privatnoj sferi. U konflikte spadaju sve one situacije kada jedna osoba izražava svoj zahtev da se druga osoba ponaša na određeni način. Brojna su lica konflikata: od toga da neko kritikuje neku aktivnost druge osobe, preko toga da odbija njenu molbu ili zahtev, pa do toga da se jedna osoba ljuti zbog ponašanja druge osobe, itd.

Da li pristajete da vam ugrade potkožni čip koji će omogućiti vlastima da stalno znaju gdje ste i šta radite? Odbijate. Zašto, ako nemate šta da krijete? Šta vi zapravo krijete?

Popularno

Pretraga

Newsletter

Društvene mreže

Follow Us

Najnovije