Praktične zimske stvari za bebu

  19 February 2019

Pišem vam o praktičnim zimskim stvarima za bebu koje smo iskoristili kao i o onima koji nismo i za iste smatram da su isključivo  nepotreban trošak. Taj spisak je izuzetno dug, ali ću se potruditi da navedem one najznačajnije:

1. Sa početkom zime javila se potreba za utopljavanjem bebe i ako imate u planu da svuda idete sa kolicima, kao mi, odma da vam kažem da ne bacate pare na jakne, prekrivače, skafandere... Mi smo neke od tih stvari samo jednom iskoristili a neke nijednom, bačene pare u svakom smislu, jer bebi to nije ni malo udobno. Vreća za kolica je nama na prvom mjestu i to je naša najbolja investicija, kada je riječ o stvarima za bebe. Kakva god kolica da imate, ona će vašoj bebi ponuditi udobnost i toplotu. A kada uđete u neku zatvorenu prostoriju, nema skidanja deset slojeva, na koje će se vaša beba najvjerovatnije rasplakati.
2. Kape sa ušima su nam se pokazale kao neuporedivo praktičnije od ostalih, obične Orhanu stalno padaju preko oči a uši često ostanu otkrivene, zato bilo kakva kapa koja ima produžetke koji štite uši je bolja nego 10 običnih.
3. Zekice sa produžetkom za stopala umjesto zekica koje zahtijevaju upotrebu čarapa, vaša beba će čarape često skidati čim počne da se prevrće i igra
3. Trikmajica bodi umjesto bodija dugih rukava, za nošenje ispod zekica kada idemo vani. Orhan nikako ne voli puno slojeva na sebi.
4. Bodi majice/trikmajice umjesto običnih, koje se stalno izvlače.
5. Plišane ili pletene, tople zekice sa stopalima, umjesto jakni i skafandera (jer bebu svakako nećete ubacati u snijeg).
6. Kengur umjesto marame (u našem slučaju).
7. Tanke čarape umjesto termo debelih, jer je tople cipelice teško obuti na termo čarape koje ne klize. Zato prije tanke čarapice i krznene cipelice, nego debele čarape za vani.
8. Broj veća odjeća, ako je planirate sušiti u mašini za sušenje (mašina za sušenje ubija bakterije i nema potrebe da peglate ako ne volite peglanje).
9. Gnijezdo za bebe vam baš ni za šta ne treba (bar nama nije trebalo), a kupila sam dva iz nekog svog glupog razloga.
10. Uzdignutu podlogu za ispod dušeka smo koristili do početka drugog mjeseca a doktori savjetuju da se koristi što duže.
11. Dva spojena trougla između kojih se beba stavlja kako bi spavala... nastavak pišem u komentarima.11. 2 trougla između kojih se beba stavlja da spava na boku, kako se ne bi prevrtala smo koristili do kraja 2. mjeseca, iako nam je dosta ljudi reklo da nam to ne treba. Meni je bilo mnogo bolje i urednije nego pelene da uvijam i stavljam oko njega. A košta 6-7€.
12. Sa cuclama i flašicama ne žurite. Ja sam to sve pokupovala prije Orhanovog rođenja, ali ga dojim i flašice mi ne trebaju, a na cucle ga nijesam navikla.
13. Platnene maramice koje stavljam na rame dok Orhan ne podrigne su mi super jer ih je lakše prati nego tetra pelene, kada bljucne na njih.
14. Probali smo puno pelena, one najskuplje- Pampers Premium su nam bile i najgore, uvijek bi propuštile. Puffies, koje su skoro duplo jeftinije su najbolje koje smo probali.
15. Eh, da znate koliko sam mu ogradica kupila i napravila. Bačene pare. Nije mi sada jasna svrha istih, sem estetska- ko voli. U inostranstvu ih teško možete naći i da kupite, jer je upotreba istih zabranjena zbog bezbjednosti novorođenčeta.
16. Ukrasni jastučići su isto suvišni sem ako baš volite jastuke, onda obavezno da imaju vrpce za vezanje.
17. Tetra pelena stalno koristimo za sve i svašta
18. Losioni, kreme, ulja i druge maže su maže za vaše oči i novčanik uglavnom. 
19. Četku i makazice stalno koristimo, češalj nam ne treba.
20. Muziku iznad kreveta sa pokretnim igračkama Orhan voli posmatrati i istezati se da dohvati, ali ne mora da znači da svaka beba voli...

Tijana Osmanagić

Rođena je  jednog varljivog aprila u Nikšiću, za sebe kaže da je dijete proljeća i vjetrova. Vječiti sanjar i zaljubljenik u život. Njena profesija je modni dizajn i dok jedan dio svoje priče ispisuje na odjevnom platnu, namijenjenom hrabrim i samosvjesnim ženama - drugi ipak voli prenijeti mastilom na papir. Vremenom je dio svog dnevnika odlučila prilagoditi i učiniti dostupnim savremenom društvu, u vidu "dnevnika Crnogorskog Sanjara", koji možete čitati na Instagramu.

https://instagram.com/crnogorski_sanjar

Login to post comments

Popularno

Pretraga

Newsletter

Društvene mreže

Follow Us

Najnovije