Kako umanjiti potrebu za epiziotomijom

  04 November 2018

Epiziotomija je hirurški zahvat u akušerstvu koji omogućava lakši prolaz novorođenčeta kroz porođajne puteve. U daljem tekstu Vam navodimo kako umanjiti potrenu za epiziotomijom  po savjetima stručnog osoblja.


1. Bademovo ulje ima sjajan učinak u poboljšanju elasticiteta naše kože, a proizvod je dostupan svima. Što znači da svakodnevnim masiranjem tzv. medjice u trajanju od 10ak minuta, uz pomoć bademovog ulja drastično smanjujete mogućnost pucanja ili epiziotomije. Naravno, što ranije počnete sa tim, to bolje. Imajte na umu da je kontinuitet od velikog značaja ali i da smo svi mi savršeno različita bića, i kao takva ne reagujemo svi isto... pa ima onih kojima je pomogla ova metoda i onih kojim nije. A ako ste kao ja vjerujete samo u ono što je za vaše najveće dobro i znate da ne možete ništa izgubiti ako probate. 


2. Drugi proizvod, po komentarima onih koje su ga isprobale, ali i akušera i babica, koji vam sa odobravanjem klimnu glavom kada ih pitate da li ga donijeti na porodjaj je zaista nešto revolucionarno i jedini potpuno ispitani proizvod u te svrhe. Dianatal Opstetric Gel nažalost zbog svoje visoke cijene nije dostupan svima, ali ako ste u mogućnosti da ga kupite raspitajte se o njemu, vjerujem da ćete biti zadovoljne onim što ćete čuti. On pomaže u smanjenju trenja tokom porodjaja i tako PRIRODNI porodjaj čini lakšim i kraćim. Faza ekspulzije može biti do 30% kraća, a rizik od povrede perineuma može se smanjiti za više od pola. 
Na ove savjete stručnog osoblja bih dodala jedan svoj. Kada vam neko uputi komentar tipa: " Šta će ti sve to, žene su se nekad poradjale na njivi, same, itd. pa su ostale žive", prvo shvatite da je potpuno u pravu i budite zahvalne što je priroda sve uredila na najbolji mogući način. Zatim se zapitajte da li bi pješke - plivajući otišle za Ameriku, ili je priroda odobrila čovjekovu potrebu za kreiranjem nečega što će mu olakšati i ubrzati kretanje... a i nije se uzalud rodio Nikola Tesla, pa unio svijetlo u naš život. 


Budite mi sretne, zdrave i pozitivne, uživajte u svakom trenutku. 

Tijana Osmanagić

Rođena je  jednog varljivog aprila u Nikšiću, za sebe kaže da je dijete proljeća i vjetrova. Vječiti sanjar i zaljubljenik u život. Njena profesija je modni dizajn i dok jedan dio svoje priče ispisuje na odjevnom platnu, namijenjenom hrabrim i samosvjesnim ženama - drugi ipak voli prenijeti mastilom na papir. Vremenom je dio svog dnevnika odlučila prilagoditi i učiniti dostupnim savremenom društvu, u vidu "dnevnika Crnogorskog Sanjara", koji možete čitati na Instagramu.

https://instagram.com/crnogorski_sanjar

Login to post comments

Popularno

Pretraga

Newsletter

Društvene mreže

Follow Us

Najnovije